Натпревари

Конкурси, аплицирање, подготовки и резултати од учества на регионални, државни и интернационални натпревари.

ДВЕ НАГРАДИ: Пејачките го натераа жирито на голем исклучок!

Пролетните зеленила на младинскиот парк и просториите на велешкото средно училиште „Димитрија Чуповски“ викендов беа исполнети со младешкиот дух на учесниците на најголемото [...]

Oбјава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица

Објава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица. Конкурсот е отворен за сите вљубеници [...]