Натпревари

Конкурси, аплицирање, подготовки и резултати од учества на регионални, државни и интернационални натпревари.

ДВЕ НАГРАДИ: Пејачките го натераа жирито на голем исклучок!

Пролетните зеленила на младинскиот парк и просториите на велешкото средно училиште „Димитрија Чуповски“ викендов беа исполнети со младешкиот дух на учесниците на најголемото [...]

Oбјава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица

Објава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица. Конкурсот е отворен за сите вљубеници [...]

Гимназијалците освоија прво, второ и трето место (Конкурс за лит. творба посветена на градот Струмица)

Со литературни творби (поезија и проза) посветени на градот Струмица, учениците од средните училишта имаа можност да се конкурираат во конкурсот. [...]

Ученичка од СОУ„Јане Сандански“ се пласира на 3 (трето) место на Проект „Лидер“

Петрушева Гордана ученичка во СОУ„Јане Сандански“-Струмица се пласира на 3 (трето) место на Проект „Лидер“ – избор на најдобар ученик во струка од завршните [...]

Ученици од СОУ “Јане Сандански” на симулација на Европски Парламент

Учениците од нашето училиште овој  викенд  (3-5 Октомври)  учествуваа на симулација на парламентот на Европската Унија насловена Модел Европски Парламент. Учениците Верица Китанова, [...]