олимпијада

Трето место за амбициозната Ева на Меѓународната олимпијада по француски јазик

Почнувајќи со мали чекори, ученичката Ева Танчева од четврта година потпомогната од страна на својот ментор, Нада Божијанова, денес ја гледаме како освојува [...]

Сребрен медал за Димитар Бајрактаров на Македонската Математичка Олимпијада!

На 09 април се одржа 23-та Македонска Математичка Олимпијада за учениците од средното образование во Република Македонија. На неа учествуваа нашите ученици Димитар [...]