екологија

Учениците дебатираа за климатските промени со претставници на ИКС и заменик амбасадорот на Обединетото Кралство

Учениците минатиот петок присуствуваа на дебата организирана од Институтот за комуникациски студии за климатските промени и разговараа со заменик амбасадорот на Обединетото Кралство [...]

СОУ “Јане Сандански “ како дел од “Прослава на деновите на Зелениот Појас на Беласица“

Во рамките на настанот за “Прослава на деновите на Зелениот Појас на Беласица“, 24 и 25 септември, организиран од трите погранични места од [...]

ЈПКД „Комуналец“ со проект-кампања „Селектирај за општо добро“ за средношколците

По иницијатива на ЈПКД „Комуналец“ од Струмица, нашето училиште се вклучи во проект-кампањата „Селектирај за општо добро“ чија мисија е да ги запознае [...]