ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА МУЗИЧКИ ПЕДАГОЗИ

Изминатиот викенд, Валандово беше центар на музиката во Македонија. Стотици ученици, заедно со своите наставници по музика, подредени во редици го чекаа својот настап. Трпеливо и најкултурно, иако надвор дува и повремено заросува. Ученици, кои своето слободно време го користат да музицираат, да растат и да се развиваат со музика. Наставници, кои часови и часови надвор од работното време им посветуваат на овие ученици. И додека се бара модел за превенција против насилство, ние наставниците по музика моделот го имаме години наназад. Затоа, повеќе музика во училиштата, хор и оркестар задолжителни! Затоа што музиката ја има таа моќ!
Viva la musica! ( Превземено од Павлинка Вељаноска )
Хорот на нашето училиште го освои второто место. Честитки за ученичките и нивната менторка Анита Станковска.