Видео обраќање на директорката Невенка Стојанова по повод актуелностите во СОУ „Јане Сандански“ – Струмица во 2020 година

Директорката на СОУ „Јане Сандански“ – Струмица, Невенка Стојанова, како заокружување на крајот на оваа учебна година се обрати и пренесе ретроспекитвно прикажување [...]

ЧЕСТИТКИ за наградените ученици на литературниот конкурс одржан од Фондацијата „Никола Кљусев“

Фондацијата „Никола Кљусев“ го организира по седми пат, а оваа година учениците од основните и средните училишта твореа на тема „Јазикот на душата“.Пристигнаа [...]

Извршено есенско разубавување на училишниот двор

Денес беше извршено есенско разубавување на училишниот двор, во кое учествуваа директорката заедно со вработените во административната служба, техничкиот персонал и неколку наставници. [...]

VOCWEBLEAP (Vocational Web Leap) – Платформа за е-учење со отворен код за обука на ученици на тема: Веб дизајн и развој

СОУ Јане Сандански остварува уште едно партнерство преку  VocWebLeap – КА2 Еразмус проект, под мониторинг на Универзитетот Дузче од Турција.  Главна цел на [...]

Онлајн наставата отвора нови можности за образовниот систем

Пандемијата на коронавирусот донесе нови предизвици за македонското образование. Образовните институции беа принудени согласно владините препораки за да се спречи ширењето на коронавирусот [...]