Видео обраќање на директорката Невенка Стојанова по повод актуелностите во СОУ „Јане Сандански“ – Струмица во 2020 година

Директорката на СОУ „Јане Сандански“ – Струмица, Невенка Стојанова, како заокружување на крајот на оваа учебна година се обрати и пренесе ретроспекитвно прикажување [...]

ЧЕСТИТКИ за наградените ученици на литературниот конкурс одржан од Фондацијата „Никола Кљусев“

Фондацијата „Никола Кљусев“ го организира по седми пат, а оваа година учениците од основните и средните училишта твореа на тема „Јазикот на душата“.Пристигнаа [...]

Извршено есенско разубавување на училишниот двор

Денес беше извршено есенско разубавување на училишниот двор, во кое учествуваа директорката заедно со вработените во административната служба, техничкиот персонал и неколку наставници. [...]

VOCWEBLEAP (Vocational Web Leap) – Платформа за е-учење со отворен код за обука на ученици на тема: Веб дизајн и развој

СОУ Јане Сандански остварува уште едно партнерство преку  VocWebLeap – КА2 Еразмус проект, под мониторинг на Универзитетот Дузче од Турција.  Главна цел на [...]