Натпревари по информатика 2022

На 05.03.2022 се одржа регионалниот натпревар по информатикаОд СОУ „Јане Сандански“ Струмица учествуваа 6 ученика и сите постигнаа завидлив успех:

 • Дамјан Зимбаков II клас Трета награда
 • Димитар Трајков IV клас Трета награда
 • Димитар Џорлев IV клас Трета награда
 • Раде Перовановиќ IV клас Трета награда
 • Трајче Проданов IV клас Пофалба за успешно учество
 • Ментор: М-р Славица Милева Ефтимова
 • Благоја Џорлев III клас Пофалба за успешно учество
 • Ментор: М-р Софија Тошева

Наградените ученици продолжувија на државен натпревар, кој се одржа во Кавадарци, на 19.03.2022 година и го постигнаа следниот успех:

 • Дамјан Зимбаков II клас Трета награда
 • Димитар Џорлев IV клас Трета награда и стипендија за студирање на ФИНКИ
 • Раде Перовановиќ IV клас Пофалба за успешно учество и стипендија за студирање на ФИНКИ
 • Ментор: М-р Славица Милева Ефтимова