Author
Магдалена Мучева

“Демократијата и Собранието”-работилница во Собранието на Република Северна Македонија

На 22.02.2023 година, во Собранието на Република Северна Македонија во Скопје, се одржа целодневен семинар/ работилница, на тема : “Демократијата и Собранието”. На [...]

Тик-так, тик-так! Часовникот означи почеток на уште едно магично издание на нашиот Струмички карневал!

Во оваа магична ноќ, меѓу илјадниците учесници на Струмичкиот карневал, и оваа година успешно се претстави нашето училиште со групна маска под наслов [...]