Проектни активности

Извршено есенско разубавување на училишниот двор

Денес беше извршено есенско разубавување на училишниот двор, во кое учествуваа директорката заедно со вработените во административната служба, техничкиот персонал и неколку наставници. [...]

ЈПКД „Комуналец“ со проект-кампања „Селектирај за општо добро“ за средношколците

По иницијатива на ЈПКД „Комуналец“ од Струмица, нашето училиште се вклучи во проект-кампањата „Селектирај за општо добро“ чија мисија е да ги запознае [...]

Ученици од различни народности заедно апелираа за поголема безбедност во сообраќајот

Ученици од повеќе народности заедно со полициски службеници денес едни од други се едуцираа за безбедното учество во сообраќајот. Тие преку поделување на [...]

Ученици од нашето училиште зедоа прво, второ и трето место на натпреварот „Перспективите на Коридор 8“

Ученици од нашето училиште вчера зедоа учество на натпреварот на тема „Перспективите на Коридор 8“ организиран од фондацијата „Бугарска памет“ во Софија, Бугарија. Поделени [...]