Гимназијалците освоија прво, второ и трето место (Конкурс за лит. творба посветена на градот Струмица)

winn

Со литературни творби (поезија и проза) посветени на градот Струмица, учениците од средните училишта имаа можност да се конкурираат во конкурсот. Со гордост објавуваме дека првото, второто и третото место во категоријата за средните училишта беа освоени од ученици од СОУ Јане Сандански.

Резултати:

I (прво) место Магдалена Стојанова од I-2 ментор Снежана Пијанманова, II (второ) место Адријана Димовска од II-6 ментор Катерина Ќосева и III (трето) место Миле Грнчаров од IV-3 ментор Боркица Трајковска