Неблагодарноста на чедата кон родителот

„Неблагодарноста на чедата кон родителот прикажана во романот „Чичко Горио“ на Балзак“, е насловот на есејот на ученичката од трета година Зорица Србакова. Таа од својот ментор проф. Павле Стојанов добила одличен 5. Овојпат творбата Ви ја пренесуваме во оригинална пишана верзија.