Промовиран Клубот на млади „Црвен крст“ – Струмица

На 22-ри ноември Клубот на млади „Црвен крст“ – Струмица одржа своја презентација пред учениците од трета година. 

12924_298822033551494_2052663314_nУчениците имаа можност да се запознаат со историјата, полето на дејствување на клубот и неговите досегашниактивности.

Сите потенцијални активисти на „Црвен крст“, присутни на презентацијата, работеа практични проблеми и групно ги презентираа своите начини на нивно решавање.