Author
Ивана Гушева

ДВЕ НАГРАДИ: Пејачките го натераа жирито на голем исклучок!

Пролетните зеленила на младинскиот парк и просториите на велешкото средно училиште „Димитрија Чуповски“ викендов беа исполнети со младешкиот дух на учесниците на најголемото [...]

Бронза и пофалница на престижната математичка олимпијада

По одличните успеси добиени на Државниот натпревар по математика, нашите ученици го продолжија натпреварувањето на Македонската математичка олимпијада. На Македонската математичка олимпијада учествуваа [...]