Author
Кирил Ѓоргиев

Свечено промовирана училишната продавница за здрава храна „Purgatorio“

Со свечена промоција во просториите во нашето училиште каде што ќе работи, денеска официјално беше промовирана училишната продавница за здрава храна „Purgatorio“. Продавницата [...]

Класот I-2 самоиницијативно донираше храна за деца со посебни потреби во Гевгелија во чест на нивна соученичка

Ученици од прва година по своја иницијатива во петокот беа во посета на невладината хуманитарна организација „Мајка Тереза“ во Гевгелија каде донираа храна [...]

Роман Хакен, претставник од ЕЕСК, во посета на нашето училиште пред 10-от YEYS настан

Вчера во посета на нашето училиште беше Роман Хакен, член на Европскиот економски и социјален комитет, кој одржа средба со директорката Невенка Стојанова [...]

Економистите организираа хуманитарен новогодишен базар за лекувањето на Нина

Ученици од економската струка од IV година вчера организираа новогодишен базар во холот на училиштето. Со поставување на три штандови тие изложија храна [...]

Спроведен конкурс за есеј по повод 70 години од Декларацијата за човекови права на ОН

По повод 70-годишнината од Декларацијата за човекови права на Обединетите Нации, донесена на 10 декември 1948 година, нашето училиште распиша награден конкурс за [...]