Author
Кирил Ѓоргиев

Големиот уметник и хуманист Живко Поповски – Цветин денеска го посети нашето училиште

Во посета на нашето училиште денеска беше големиот македонски ликовен уметник и хуманист кој повеќе од 30 години преку уметноста води мисија за [...]

Идеја на наши ученици за училишен ресторан за здрава храна победи на работилница за претприемништво

Отворање на ресторан во нашето училиште со мени за избор на здрава храна е идејата на петмина наши ученички кои успееја со својот проект [...]

Започна новата учебна година, 288 ученици во прва година

Новата учебна 2018/19 година започна денеска за околу илјада ученици во гимназиската и економската струка на нашето училиште. Оваа година најмладата генерација ја сочинуваат [...]