Author
Кирил Ѓоргиев

ЈПКД „Комуналец“ со проект-кампања „Селектирај за општо добро“ за средношколците

По иницијатива на ЈПКД „Комуналец“ од Струмица, нашето училиште се вклучи во проект-кампањата „Селектирај за општо добро“ чија мисија е да ги запознае [...]

Наша ученичка со учество на изложбата „11-ти Младински ликовен салон“

Минатата среда во Националната галерија во Скопје беше отворена изложбата „11-ти Младински ликовен салон“ на која во групна изложба учествуваше и нашата ученичка [...]

Ученици од различни народности заедно апелираа за поголема безбедност во сообраќајот

Ученици од повеќе народности заедно со полициски службеници денес едни од други се едуцираа за безбедното учество во сообраќајот. Тие преку поделување на [...]

Одбојкарките први, ракометарите второ, а кошаркарите трето место на Државното првенство

Од четвртокот до саботата во Тетово се одржуваа државните првенства во повеќе спортови каде учествуваа тимови на низа средни училишта од целата држава [...]