Author
Кирил Ѓоргиев

28 златни и 27 сребрени медали, три тимови на финале, вака заврши купот во Барселона

Полуфиналната рунда на Светскиот ученички куп во Барселона заврши успешно за 26-те ученици кои го претставуваа нашето училиште на натпреварот. Тие успееја да освојат [...]

Дмитар Звонимир Митев е петтиот математички олимпиец на гимназијата

По освојувањето на бронзен медал на Македонската математичка олимпијада, Дмитар Звонимир Митев е петтиот ученик во историјата на нашата гимназија кој има освоено [...]

Ученици и вработени добија сувенир значки, се приклучија кон иницијатива за безбедност на планинарите

Планинарите во Република Македонија започнаа со иницијатива за зачувување на убавините на нашите планини, а како дел од истата вработените и учениците во [...]

Хемичарите се вратија од државниот натпревар со прво место и награди, ќе одат на државна олимпијада

Ученичката од трета година Алма Усеин под менторство на професорката Снежана Илиевска-Поповска се врати од Петтиот државен натпревар по хемија со освоено прво [...]