Дали треба да ги имате своите професори на социјалните мрежи ?

yes or naah

Социјалните (друштвени) мрежи во денешницата се интересен начин до го “потрошиме” своето слободно време. Тие ни помагаат да бидеме друштвени на нетрадиционален начин. Сигурно ги имате своите другари од училиштето, членови на вашето семејство но дали сте се спријателиле со вашите професори ?

Ова е дилема. Во училиштето се трудиме да оставиме добар впечаток кај нашите професори, но знаеме дека објавувањето и “дружењето” на социјалните мрежи е различно. Би рекле дека сме две различни личности во овие две различни средини. Објективно, може да е многу корисно да ги имате своите професори на социјалните мрежи, додавајки спектрум на слободна неформална комуникација која понекогаш недостасува во училиштето, но бидете претпазливи, каков впечаток ќе остави Вашата неформалност. Од гледна точка на професорите, тие се изјаснија дека пријателството со своите ученици е корисно кога има потреба за пренесување на некои податоци.

Заклучок : Спријателете се со вашите професори надвор од наставата може да биде во ваша корист, но сепак постојат “privacy settings” за објавите што сакате да бидат само за вашите блиски пријатели.