Извонредни успеси на Наноматеријали

Денес на Технолошко – Металуршки Факултет во Скопје се одржа регионалниот натпревар Наноматеријали.

Ученици од нашето училиште долго време се подготвуваа за натпреварот и денес го покажаа својот резултат.

На натпреварот учествуваа Нина Хаџи – Котарова и Митко Белмезов под менторство на професорката Зуле Цонева и го освоија првото место. Без спор од жирито добија максимум поени, 100 од 100 поени.

12899603_1090987777610088_739963244_o
12910751_979801578735503_9126766_n
12919140_979801572068837_1138290538_n

Со третото место се здобија ученичките Ана Цамбулева и Вероника Поповска под менторство на професорката Снежана Илиевска Поповска.

12903623_1090981524277380_1879693600_o

И двете групи ќе го продолжат своето натпреварување на републичкиот натпревар Наноматеријали.

Им честитаме на учениците и нивните ментори, им посакуваме успеси и на републичкиот натпревар!