Второ место во регионот на натпреварот по македонски јазик и литература

Викендов беше период полн со натпревари резултиран со бројни успеси.

На Регионалниот натпревар по македонски јазик и литература што се одржа оваа сабота (26.03) во Радовиш, во ООУ Крсте Петков Мисирков, ученикот Трајчо Трајков под менторство на проф.Јулијана Ковачевска го освои второто место.

Трајче обезбеди пласман на Државниот натпревар по македонски јазик и литература.

12525473_1061024923939696_8239861625974828864_o

Честитки до ученикот и неговата менторка.