Многубројни награди на регионалниот натпревар по Биологија

На регионалниот натпревар одржан на 26.03 (сабота) во oпштина Богданци во ОСУ Богданци, учениците од нашето училиште значително се истакнаа со своите резултати.

Од прва година учествуваа повеќе ученици, од кои:

  • 1 место – Сања Василева
  • 2 место – Верица Стоилкова
  • 3 место – Ангела Хаџи Котарова
  • 4 место – Костадинка Митрова
  • 5 место – Марта Митева

Исто така учество земаа ученици и од другите генерации, а дел од нив беше и ученичката Ева Танчева од трета година која беше прво место на самиот натпревар.
Државниот натпревар ќе се одржи на 23 Април.

Сите ученички беа под менторство на проф.Василка Хаџи Котарова.
Честитки до учениците и нивниот ментор.fff