Хорот и оркестарот викендот ќе се натпреваруваат на државните смотри

Изминатиот петок во кабинетот по музичка уметност во нашето училиште се одржаа регионалните хорски, оркестарски, вокални и инструментални регионални смотри.

На натпреварот како хористи учествуваа 33 наши ученици. Хорот настапи со песните Ave Maria – J. Arcadelt и Yesterday во аранжман на Д. Шуплевски. За двете изведби жирито додели висока оценка од 99/100 бодови. По успешното претставување во регионалната фаза, на 11 мај хорот продолжува во Скопје на државните смотри. Наредниот ден, на 12 мај, училиштето на државно ниво ќе се претстави и со оркестар.