Author
Гонце Ѓоргиева

Хорот и оркестарот викендот ќе се натпреваруваат на државните смотри

Изминатиот петок во кабинетот по музичка уметност во нашето училиште се одржаа регионалните хорски, оркестарски, вокални и инструментални регионални смотри. На натпреварот како [...]

Учениците од економските паралелки со рачни изработки за хумани Новогодишни и Божиќни празници

Четирите паралелки од четврта година од економската струка во нашето училиште во изминатиов период беа ангажирани во рачна изработка на интересни украси и [...]

Гимназијалците освоија прво, второ и трето место (Конкурс за лит. творба посветена на градот Струмица)

Со литературни творби (поезија и проза) посветени на градот Струмица, учениците од средните училишта имаа можност да се конкурираат во конкурсот. [...]

Ученичка од СОУ„Јане Сандански“ се пласира на 3 (трето) место на Проект „Лидер“

Петрушева Гордана ученичка во СОУ„Јане Сандански“-Струмица се пласира на 3 (трето) место на Проект „Лидер“ – избор на најдобар ученик во струка од завршните [...]