Бронза и пофалница на престижната математичка олимпијада

По одличните успеси добиени на Државниот натпревар по математика, нашите ученици го продолжија натпреварувањето на Македонската математичка олимпијада. На Македонската математичка олимпијада учествуваа вкупно 59 средношколци.

На 4 Април во Универзитетот ФОН-Скопје, беше одржана Македонската математичка олимпијада за учениците од средното образованиe на која учествуваа и нашите ученици Димитар Бајрактаров под менторство на Елизабета Витанова и Методи Белчовски под менторство на Елена Лазарева.

matematicarite

Успехот кој го постинаа нашите ученици беше одличен. Димитар Бајрактаров се здоби со бронзен медал, а Методи Белчовски се здоби со пофалница. Иако тие не успеаја да се пласираа на Балканската математичка олимпијада, сепак тоа за нив беше голем успех.