Младите истражувачи допрва се појавуваат!

Пред 10-тина дена се одржа петтиот јубилеен натпревар на младите истражувачи, на кој зеде учество и нашето училиште.

hemijaДржавниот натпревар „Наука за млади“ беше одржан на 17-ти мај. Со учество на тој натпревар, ученикот Александар Цамбулев од први четири освои прво место, со конкуренција од повеќе ученици.

Натпреварот беше одржан во Скопје, во училиштето Јосип Броз Тито, а ментор на ученикот беше професорката Зуле Цонева.

Честитки до наградениот ученик!