Од државен натпревар со трета награда!

Викендов преовладуваа натпреварите по природни науки. Во недела, на први јуни ти беше одржан 57-иот Републички натпревар по физика за средни училишта во Природно-математичкиот Факултет во Скопје.ekipa

Од нашето училиште учество зедоа три ученика од кои Методи Белчовски од III година доби диплома за освоена трета награда на натпреварот под менторство на професор Македонка Фиданова.

Пофалени беа и ученичките Ирена Ристова и Нина Хаџи-Котарова од прва година за успешно учество на натпреварот. Ученичките беа под менторство на професор Ленче Ефтимова.

Честитки!