Погледнете кој сè помогна во подготвувањето на карневалската маска „Волшебна шума“

На овогодинешниот карневал, СОУ „Јане Сандански“ се претстави со маската „Волшебна шума“. За изработката на истата беа потребни околу два месеци, а освен костимите, во кореографијата учествуваше и алегориско возило. Маската ја подготвија ученици заедно со професорите и други членови на персоналот, но истата не би се реализирала без помош на нашите спонзори и пријатели.

Превозничката фирма Ринет од Струмица, фирмата за текстил Супер хит Радовиш и железарата и продавница за бои, лакови и слично Ростер финансиски ја поддржаа изработката на маската, текстилната компанија Ла Дама се погрижи за крилјата и цвеќињата кои беа дел од костимите, а за конструкцијата и изработката на алегориското возило помогнаа фабриката за производство на мебел Савело и фирмата Ростер.

СОУ „Јане Сандански“ упатува јавна благодарност до овие компании со желба за понатамошна соработка.