Први, втори, трети награди и пофалби на регионалниот натпревар по физика

Нa региoнaлниoт нaтпревaр пo физика одржан вчера на 08.04.2017 во нашата гимназија се постигнати следните резултати:

 • учениците од втора година:
  • Елена Томова-второ место
  • Крсте Симонов-трето место
  • Стефан Шунтов -трето место

под менторство на проф.Соња Фиданова Цикарска.

 • учениците од четврта година
  • Ирена Ристова-прво место
  • Лефтерија Трајкова-второ место
 • учениците од прва година
 • Зуле Николова,Мартин Стојков и Слободанка Димитрова успешно учество

под менторство на проф. Ленче Ефтимова.

На наградените ученици им посакуваме успешно учество на државниот натпревар.

IMG_3370

IMG_3380

IMG_3384

IMG_3387

IMG_3391

IMG_3392