Тијана, Магдалена и Ивана заминаа на финален натпревар во САД

Средношколките од нашето училиште Тијана Иванова, Магдалена Стојанова и Ивана Цветанова, заедно со професорките Верица Јанкова и Натка Јанкова од нашето училиште,  вчера заминаа на ЈЕИЛ Универзитетот во Њу Јорк, Соединети Американски Држави.

Таму тие ќе учествуваат на финалниот натпревар по англиски јазик кој ќе се одржува од 9 до 14 ноември. Пред овој дел од натпреварот, ученичките постигнаа успех на преелиминарниот натпревар во Дубаи и полуфиналниот во Атина.