Одржана работилница на тема „Струмица – мојот мултикултурен град“

Со постер на маса и слики од нашиот град, средношколци од македонска и турска националност денеска заедно подготвуваа постери на тема „Струмица – мојот мултикултурен град“.

Во мултикултурен проект финансиран од Општина Струмица, денеска во комплексот „Цареви кули“ беше одржана работилница помеѓу ученици од муслиманска и христијанска вероисповед, на која се изработија постери на тема „Струмица – мојот мултикултурен град“ каде што преку слики беа претставени културите на градот.

ФОТО: МИТКО НИКОВ