Author
Нина Хаџи Котарова

МУЗИЧКИ НАГРАДИ – две трети места за бендот и пејачките од нашето училиште на МАССУМ

На 21 и 22 април, 2017 година, во СЕПУГС “Васил Антевски Дрен” СКОПЈЕ се одржа младинската асоцијација на средни стручни училишта во Македонија. Во [...]

Први, втори, трети награди и пофалби на регионалниот натпревар по физика

Нa региoнaлниoт нaтпревaр пo физика одржан вчера на 08.04.2017 во нашата гимназија се постигнати следните резултати: учениците од втора година: Елена Томова-второ место [...]

Гости од градот Електростаљ Русија во нашето училиште СОУ Јане Сандански – Струмица

На 05.04.2017 год., нашето училиште беше домаќин на делегација од рускиот град Електростаљ. Членови на делегацијата беа Заменик градоначалникот на Електростаљ, г-дин Дмитриј [...]

Трета награда на меѓународниот натпревар Европски математички куп

На овогодинешниот 6-ти по ред меѓународен натпревар Европски математички куп(ЕМС) во конкуренција од 150 натпреварувачи од 13 европски држави и САД нашиот ученик [...]