Обуки на гости од Латвија во СОУ „Јане Сандански“ 

Минатата недела нашето училиште беше домаќин на две колешки од Латвија, кои ги обучувавме на темите: Е-учење (Moodle) и изработка на видеа (Canva). Истите присуствуваа на час, ги учеа методиките кои ги користиме во склоп на новите технологии. Обучувачи беа професорките Софија Тошева и Елизабета Витанова.