Извонредно голем број на награди по биологија

На регионалните натпревари по биологија кои се одржаа на 25 април, огромен број на награди беа доделени на учесници од нашето училиште.

На натпреварот се натпреваруваа ученици од прва до четврта година.

На учениците од втора година им припаднаа првите три награди, така што:

I место – Ева Танчева

II место – Ивана Јованова

III место – Мартина Стојкова

Сите ученички беа под менторство на професорката Василка Хаџи Котарова.

 

Учениците од трета година исто така ги добија првите награди, под менторство на професорката Братица Милкова:

I место – Игор Влахов

II место – Влатко Атанасов

III место – Стојанка Енимитева

IV место – Панче Божинов

 

fff

 

Благодарение на успешните резултати, учениците добија и пласман за републичкиот натпревар.

Честитки до наградените ученици и нивните ментори!