КОНКУРС: Зошто е важно да се зборува втор јазик?

Националниот натпревар за есеи повторно распишува конкурс на којшто учество може да земат средношколците од прва до четврта година.

Есејот треба да биде меѓу 350-500 зборови што ќе одговорат на прашањата:
кои се предностите на зборување странски јазик? Кои се предностите на разбирање и зборување други јазици? Дали познавањето повеќе од еден јазик ви помогнало да постигнете нешто? Дали имате соништа за чие остварување ви е потребно да зборувате повеќе јазици?
Рокот за доставување на есеите е 31 јануари 2014 година, а сите задоцнети пријави нема да бидат прифатени.
Секој што ќе поднесе есеј ќе добие сертификат за учество на натпреварот. Регионалните победници ќе добијат дипломи, а националните победници ќе учествуваат на церемонија за доделување награди. Победниците ќе бидат објавени во февруари 2014.
Есеите треба да се испратат на официјалната фејсбук страница: www.facebook.com/MacedoniaEssayContest.