Крводарителска акција во просториите на училиштето

Црвен крст Струмица по годишниот план за крводарителски акции организираше и спроведе крводарителска акција на 16.11.2016 во просториите во нашето училиште. Акциите се организираат во соработка со Службата за трансфузионата медицина во просторија адаптирана за дарување крв во училиштето, каде голем број на млади луге ја искажаа својата хуманост за прв пат во областа на крводарувањето кое е клучно за понатамошното искажување во овој дел од хуманоста на младите луѓе.

Дел од овогодинешните крводарители:
15060454_10207800549995330_384247988_o-copy 15127488_10207800626397240_368518605_o-copy15064148_10207683424152334_1738742059_o-copy15064907_10207683424112333_2005603607_o-copy 15064938_1359410397402496_667826551_o-copy