Нашите „французинки“ најдобри во Македонија!

На државниот натпревар по спелување и правопис на француски јазик, одржан на 03.12.2016 во Скопје зеде учество и нашето училиште.

Во конкуренција од 25 ученици, ученичките од II (втора) година ги постигнаа следниве резултати:

  • Алма Усеин – се здоби со I (прва) награда на државниот натпревар     и
  • Марта Митева – се здоби со II (втора) награда на државниот натпревар.

Ученичките беа под менторство на професорката Нада Божијанова.

15369685_1417863131572147_1863648110_o 15398831_1417863124905481_1807522387_o