НАСКОРО: Се подготвува химна за училиштето

Од кабинетот по музичко образование постојано излегуваат пријатни звуци и постојано одекнува гласот на нашиот хор. Постојано се спрема нешто ново.

Пред нашите хористи стојат уште многу порти за отворање за да стигнат до успех. Регионални и државни хорски смотри, патронат на училиштето, но и една историска и уникатна активност.

Најновото нешто кое всушност ќе го обликува звукот на нашето училише за многу идни генерации е училишната химна. Тоа е мелодијата која во последните денови излегува од кабинетот по музичко образование.

Нашата директорка Вања Изова Велева, покрај сите обврски кои ги има во училиштето одвои време и го напиша текстот.

Солистите Ана Цамбулева, Ангела Илиева и Васко Дедејски на 26 март ги снимаа своите делови во струмичкото Студио 202.

Наредната недела нашите хористи ќе се соочат со едно ново искуство. 30-тина ученици ќе снимаат во музичкото студио на Горан Кукиќ, кој воедно е автор на музиката на химната, и ќе го имаат своето прво професионално музичко искуство.

Подготвувањето на химната е во финален тек. Целиот хор се наоѓа во прекрасна работна атмосфера, предводени од професорката Анита Станковска.
Химната ќе биде промовирана на 22 април, кога ќе биде одржан патронатот на нашето училиште.

DSC_1863