Ристе Ковачев и Миле Грнчаров во документарниот филм “Come 2 Strumca”

gggggg

Овој филм со наслов Come 2 Strumica е дел од проектот со истиот наслов кој беше презентиран на 3ти Октомври овој месец.

Проектот имаше цел да го промовира алтернативниот туризам во нашата општина. Учениците Миле Грнчаров и Ристе Ковачев учествуваа како волунтери заедно со американката Грејс Мукупа. Може да го погледнете филмот кој е показател дека нашите ученици секогаш се настроени кон правење на општествено корисни работи.

“Нависитна беше предизвик да работиме на ваков проект кој има многу големо значење за нашата општина, но го сработивме со задоволство” , вели ученикот Ристе Ковачев.