Светскиот ден на храна ќе се одбележи и во нашето училиште!

Исхраната е наше главно помагало. Светскиот ден на храна утре ќе биде одбележан и во нашето училиште, меѓу професорите и учениците.

1932368_487165378050491_7852136021782918982_n

Со цел да помогнеме на нашиот сограѓанин, младо 17 годишно дете кое боледува од целебрална парализа, иницијативно од страна на Младински Совет, утре со штанд ќе се создаде хуманитарна атмосфера.

Од страна на амбициозните ученици во паралелката II-5, заедно со нивниот класен раководител Анита Станковска, храната повторно ќе биде на трпеза во ходниците на нашето училиште, домашно подготвена и вкусна.

603629_487165574717138_9116371882944356446_n

Очекуваме позитивни вибрации и поддршка од целото училиште па и надвор од него. Не заборавајте, насмевката е најубава каде што храната е најслатка.