И после четири години, пријателството продолжува…

12321683_10206155197427621_716206830405662018_n

Од четврти април 2016 година екипа од нашето училиште составена од дваесеттина ученици и десетина професори тргна на пат кон Измир, Турција.

Нашето училиште коешто учествуваше во проектот збратимување со училиштето Јилдис Тинас Измироглу е изненадено и презадоволно од топлиот дочек. Тапани и весела музика пред автобусот, македонско знаме на училиштната зграда, табло со заеднички фотографии, настап на градскиот оркестар, богата традиционална турска трпеза… само дел од топлиот пречек на нашите пријатели.

Кулминација на самата размена беше засадување на дрво на збратимување во знак на вечно пријателство помеѓу СОУ Јане Сандански и Јилдис Тинас Измироглу.

Погледнете ја фотогалеријата од престојот во Измир ОВДЕ.

12472297_10206155241468722_4073471834036898375_n

12961138_10208824411229163_3294361245563983018_o

12961159_10208824414549246_302938501617398320_o

12976731_10208824404468994_1752720163345783462_o

12973535_1313724291977010_5150455768959823174_o