Пристигнаа резултатите од приговорите за државна матура

Денес Државниот испитен центар со мало задоцнување ги објави резултатите од приговорите за резултатите од државната матура. резултатиОд вкупно 30 испратени приговори прифатени се само осум. Учениците може да ги проверат своите резултатите на влезната врата во училиштето.

Закажувањето термини за увид во тестовите, во термин од 09 до 14 часот ќе се одржи на 23 јули. Увид во тестовите на кандидатите кои се најавиле ќе се врши на 24 јули во просториите на ДИЦ во Скопје.

Teлефони за закажување на увид во тестот за подносителите на приговор:

Македонски јазик и литература  076 490 310
Албански јазик и литература  076 490 310
Турски јазик литература  076 490 310
Биологија 076 490 316
Хемија  076 490 316
Физика  076 490 316
Математика  076 346 317
Англиски јазик  076 346 318
Германски јазик 076 346 318
Француски јазик 076 346 318
Руски јазик  076 346 318
Естетика  076 346 319
Филозофија  076 346 319
Бизнис  076 346 319
Историја  076 346 319