Први, втори, трети награди и пофалби на регионалниот натпревар по физика

Нa региoнaлниoт нaтпревaр пo физика одржан вчера на 08.04.2017 во нашата гимназија се постигнати следните резултати: учениците од втора година: Елена Томова-второ место [...]

Гости од градот Електростаљ Русија во нашето училиште СОУ Јане Сандански – Струмица

На 05.04.2017 год., нашето училиште беше домаќин на делегација од рускиот град Електростаљ. Членови на делегацијата беа Заменик градоначалникот на Електростаљ, г-дин Дмитриј [...]