Author
Миле Грнчаров

Вања Китанова со освоено прво место на регионален и државен натпревар за пишување есеј на Француски јазик

На регионалниот, а воедно и државен натпревар за најдобар есеј по француски јазик нашата ученичка Вања Китанова под менторство на проф. Нада Божијанова [...]

Oбјава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица

Објава за Награден конкурс за 2015 година за литературна творба(проза и поезија) посветена на карневалот во Струмица. Конкурсот е отворен за сите вљубеници [...]