елена лазарева

Дмитар Звонимир Митев е петтиот математички олимпиец на гимназијата

По освојувањето на бронзен медал на Македонската математичка олимпијада, Дмитар Звонимир Митев е петтиот ученик во историјата на нашата гимназија кој има освоено [...]

Математичарите од СОУ „Јане Сандандански“ најдобри во интернационална категорија

Младите математичари од нашето училиште ги проширија рамките на натпреварувања од областа на математиката. Веќе неколку години по ред учествуваат на интернационални on-line [...]