Светски ученички куп

28 златни и 27 сребрени медали, три тимови на финале, вака заврши купот во Барселона

Полуфиналната рунда на Светскиот ученички куп во Барселона заврши успешно за 26-те ученици кои го претставуваа нашето училиште на натпреварот. Тие успееја да освојат [...]

Започна првиот ден од локалната рунда на Светскиот ученички куп

Директорката на СОУ „Јане Сандански“, Невенка Стојанова денес во големата сала на Центарот за култура во Струмица пред учениците, судиите, жири комисијата, професорите [...]

Околу 400 ученици утре и задутре ќе се дружат на Светскиот ученички куп во Струмица

По постигнатите успеси на трите наши ученички Тијана, Магдалена и Ивана минатата година, Светскиот ученички куп утре и задутре ќе одржи регионален натпревар [...]