Вести

Спроведен конкурс за есеј по повод 70 години од Декларацијата за човекови права на ОН

По повод 70-годишнината од Декларацијата за човекови права на Обединетите Нации, донесена на 10 декември 1948 година, нашето училиште распиша награден конкурс за [...]

Биолозите, математичарите, хемичарите и физичарите учествуваа на „Ноември – месец на науката“

Неколку тимови од областите на биологија, математика, хемија и физика го забележаа учеството на нашето училиште на годинашната манифестација „Ноември – месец на [...]

Хемичарите и биолозите подготвени за „Ноември – месец на науката“

Секоја година тимови од наши ученици учествуваат на манифестацијата „Ноември – месец на науката“ во областите физика, хемија, биологија. Така, утре хемичарите и [...]